Seminar: Koloniale geschiedenis in het onderwijs
21 november 2024Benieuwd hoe Nederlands onderwijs verrijkt kan worden met inclusief lesmateriaal over de gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië?
Vind jouw congres, conferentie, masterclass, seminar of symposium met betrekking tot burgerschap in onderstaande agenda.
Benieuwd hoe Nederlands onderwijs verrijkt kan worden met inclusief lesmateriaal over de gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië?
De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt aan het actualiseren van de kerndoelen voor primair onderwijs, onderbouw voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Ook de examenprogramma’s voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs zijn voor veel vakken herzien. Tijdens het SLO-congres worden de ontwikkelde (concept)producten gedeeld en wordt stilgestaan bij wat er nodig is om de geactualiseerde kerndoelen en examenprogramma’s straks te laten landen in de klas.
Van 28 november tot en met 2 december 2024 organiseert de KRJ (Katholieke Raad voor het Jodendom) een studiereis naar Auschwitz en Krakòw. De reis richt zich op docenten die lesgeven in het voortgezet onderwijs, in het bijzonder docenten die lesgeven over burgerschap, godsdienst, levensbeschouwing, geschiedenis en maatschappijleer.
In het leernetwerk ‘Montessori en Burgerschap’ staat het uitwisselen en zichtbaar maken van verschillende uitwerkingsvormen van burgerschapsonderwijs in montessorischolen centraal.
In de leergang Burgerschapsonderwijs van de HvA wordt de dagelijkse praktijk verbonden aan de meest recente onderzoeken en bevindingen van het lectoraat Burgerschapsonderwijs.
In het leernetwerk ‘Burgerschap: samenhang in de mens- en maatschappijvakken’ ga je met een collega namens jouw school een concreet ontwerp voor een vakoverstijgende lesweek of lessenreeks en implementatieplan maken, passend binnen de kaders van de school.
"*" geeft vereiste velden aan