Podcastserie: Niet jouw schuld

Datum toegevoegd: 07 november 2022
  • Sector MBO
  • Categorie Media
  • Aanbieder Act4Respect

Atria en Rutgers lanceren de reeks podcasts ‘niet jouw schuld’
Een reeks door en voor jongerenwerkers en professionals uit de velden zorg, onderwijs. veiligheid en justitie die te maken krijgen met slachtoffers van gendergerelateerd geweld. Praten over partnergeweld, ongewenst gedrag in het uitgaansgeweld of mishandeling is niet moeilijk, als je tenminste weet wát je kunt vragen en hóe de vragen gesteld kunnen worden. Want hoe behandel je een slachtoffer dat mishandeld wordt door diegene van wie ze houdt? Of hoe herstel je iemands zelfbeeld die ten onder gaat aan shame sexting?

Beluister hier de podcasts via Spotify!

Meer afleveringen
Elke maandag wordt er een nieuwe aflevering gelaunched. Hierbij komen thema’s aan bod over: partnergeweld, seksueel grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven, shame sexting, LHBTIQ+ representatie op scholen, gendergerelateerd geweld tegen jongens en straatintimidatie.

Waarom een reeks?
Rutgers (expertisecentrum seksualiteit) en Atria (kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis) willen stereotype denkbeelden over mannen en vrouwen doorbreken omdat deze vaak ten grondslag liggen aan geweld of negatieve ervaringen. De opheffingen rondom de Voice hebben ons geleerd dat het belangrijk is om te weten wát je zegt over aangedaan geweld en op wélke manier het gezegd wordt. In deze podcastreeks vertellen professionals hoe zij dat in hun dagelijkse praktijk doen aan de hand van persoonlijke verhalen van jongeren die gendergerelateerd geweld hebben meegemaakt.

  • Teamtool: in gesprek gaan met je collega’s

    Elke podcast aflevering bevat een teamtool. Deze teamtool bestaat uit methodes, achtergrondinformatie en opdrachten speciaal ontwikkeld voor jongerenwerkers en professionals uit de velden zorg, onderwijs en justitie. Dit biedt de mogelijkheid het lerend vermogen van je collega’s en organisatie te versterken op deze specifieke thema’s van gendergerelateerd geweld.
    Ga met elkaar aan de slag en help mee in de missie om gendergerelateerd geweld onder jongeren te voorkomen!

Meer informatie
Voor meer informatie en interviewaanvragen kun je contact opnemen met de perstelefoon van Atria: 0651138452 of mailen naar info@act4respect.nl

“Je moet weten dat je het verdient om hulp te krijgen, dat het niet jouw schuld is, dat je jezelf niets hoeft te verwijten.”
– Tessel ten Zweege

 

”Grensoverschrijdend gedrag is een machtsspel, waarbij de dader het slachtoffer zich machteloos laat voelen. We moeten er dan ook over blijven praten, zodat zij hun macht weer terug kunnen pakken.”
– Juliënne Beijer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Selecteer één of meerdere sectoren*