Van 24 t/m 28 maart 2025 is de Week van het Geld.
Een greep uit het gratis aanbod van (gast)lessen, materiaal en uitlegvideo’s.
Dromen je studenten van een spelcomputer? Sneakers? Of een mooie reis? Leer studenten hoe verstandige geldkeuzes kunnen bijdragen aan het realiseren van hun gelddromen.
Via het gratis aanbod aan gastlessen en het themapakket ‘Hoe maak jij je gelddromen waar?’. Met o.a. een interactieve les, een activerende opdracht en een docentenhandleiding.
Wijzer in Geldzaken is de organisator van de Week van het Geld.
Meer informatie
De geldspecial van Motile helpt je als docent om samen met je studenten de kunst van een financiële balans te verkennen en te ontdekken hoe je het maximale uit je portemonnee kunt halen. Voor elk opleidingsdomein zijn er ook vakoverstijgende lestips beschreven.
Met het lesmateriaal ‘Laat geen geld liggen’ en de bijbehorende gastlessen leren jouw studenten op een toegankelijke en interactieve manier alles over de Belastingdienst en het doen van aangifte inkomstenbelasting. Wat houdt het precies in? Waarom is aangifte doen belangrijk? En hoe werkt dat eigenlijk? De Belastingles heeft als doel jongeren het vertrouwen te geven dat het doen van aangifte niet alleen eenvoudiger is dan ze denken, maar in veel gevallen ook voordelig kan zijn. Benieuwd hoe goed jouw studenten het al weten? Kijk dan ook eens op de website voor de belastingquiz.
In de gastlessen van FNV begeleiden gecertificeerde gastdocenten je studenten stap voor stap bij het online invullen van hun belastingaangifte. Daarnaast zijn er interactieve lessen waarin studenten ontdekken wat hun rechten en verantwoordelijkheden zijn wanneer ze werken, bijvoorbeeld tijdens een stage, werk-leertraject of bijbaan. Help jouw studenten om geen belastinggeld mis te lopen en vraag een gastles aan. De jaarlijkse belastingcampagne loopt van 3 maart t/m 11 april.
Studenten groeien op in een wereld waarin geld bijna onzichtbaar is en de verleidingen groot zijn. Zodra ze achttien worden, wordt er ook nog eens van ze verwacht dat ze financieel redzaam zijn. Help je studenten bij het veilig en zelfstandig beheren van hun bankzaken met interactieve (gast)lessen en financiële educatie van Bank voor de Klas. Leerzaam, kosteloos en makkelijk inpasbaar in je burgerschaps-programma. Bank voor de klas is een samenwerking tussen 16 Nederlandse banken.